Valdostana din piept de pui la tigaie

La masa de Sarbatori anul acesta am avut un mix de mancare romaneasca si italieneasca. Printre preparatele italienesti am avut si un platou de Valdostana. Reteta am invat-o de la un bun prieten de familie, un italiano vero suuuper priceput in bucatarie. Recunosc totusi ca am schimbat putin reteta prin faptul ca nu am folosit snitel de pui ci piept de pui simplu la tigaie, insa este la fel de buna ca reteta originala.

DSCN0237 (Copy)

Aveti nevoie de:

1 piept de pui dezosat fara piele, taiat felii;

o conserva sos de rosii;

felii de bacon, la fel de multe precum feliile de piept de pui;

mozzarella;

o ceapa mica;

ulei de masline;

condimente: sare, piper si busuioc, cimbru sau oregano;

Mod de preparare:

Prepararea acestui fel de mancare este ceva mai complicata, sunt cateva etape care trebuie sa le parcurgeti, tocmai de aceea este un preparat bun de impresionat oaspeti sau pentru mesele in familie.

Incepeti prin a incinge putin ulei de masline intr-o tigaie. Caliti o ceapa mica pana devine inchisa la culoare, moment in care adaugati cam 300 ml sos de rosii si putina sare si piper. Daca gasiti pasta de tomate cu bucati de rosii inauntru este mai buna. Amestecati 7,8 minute pana prinde o textura mai groasa, la final adaugati oregano si luati de pe foc, sosul de rosii este gata.

Intr-o alta tigaie incingeti putin ulei de masline si prajiti baconul pana incepe sa se inchida la culoare sau incepe sa “pocneasca”. Cand sunt bine prajite le scoateti pe o farfurie separat.

Acum daca vreti puiul sa aiba putina aroma de bacon folositi aceeasi tigaie, daca nu atunci folositi una noua sau spalati-o inainte.

Inainte de a praji puiul trebuie sa il bateti putin pentru a se patrunde mai bine si mai repede. Dupa ce carnea de pui este pregatita incingeti putin ulei de masline in tigaie si prajiti bine puiul pe ambele parti pana incepe sa aiba o culoare aramie. Aveti grija sa fie bine patruns.

In acest moment toate ingredientele sunt gata si este momentul sa le combinam.

La baza punem puiul, deasupra sosul de rosii, mai sus feliile de bacon si in varf punem mozzarella tocata marunt. Deasupra adaugam putin oregano (daca nu oregano atunci busuioc sau cimbru)

Incingem cuptorul la 100-120 de grade si tinem valdostana pana cand mozzarella s-a topit bine. Nu dureaza mai mult de 10 15 minute aceasta etapa, nu dati focul prea tare fiindca s-ar putea sa se arda.

Masa este acum gata, Pofta Buna !!!

DSCN0218 (Copy)

DSCN0219 (Copy)

DSCN0220 (Copy)

DSCN0222 (Copy)

DSCN0223 (Copy)

DSCN0224 (Copy)

DSCN0225 (Copy)

DSCN0226 (Copy)

DSCN0227 (Copy)

DSCN0229 (Copy)

DSCN0230 (Copy)

DSCN0231 (Copy)

DSCN0235 (Copy)

DSCN0236 (Copy)

Advertisements

2 Comments

Filed under Retete de Pui

2 responses to “Valdostana din piept de pui la tigaie

  1. Camelia

    Super bun. In zilele urmatoare o sa incerc aceasta reteta, nu mi se pare complicata. Multumesc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s