Branza Halloumi la gratar

Cine a fost in Cipru sau Grecia cu siguranta a auzit de branza Halloumi. Aceasta este o specialitate originara din Cipru insa este raspandita si in Grecia si uneori se gaseste in Romania in magazinele cu specialitati grecesti/cipriote. Spre deosebire de alte branzeturi, Halloumi nu se topeste la temperaturi mari, tocmai de aceea unul din modurile cele mai bune de a o prepara este la gratar.

DSC_0207 (Copy)

Aveti nevoie de:

Un pachet branza Halloumi

O rosie

Busuioc

Ulei de masline

sare

Mod de preparare:

Intr-o tigaie tip grill incingem la foc mediu putin ulei de masline. Cat timp uleiul se incinge taiem branza in felii cam de grosimea unui deget si le asezam in tigaie.

Dupa 3,4 minute le intoarcem. Lasam si pe aceasta parte 3,4 minute iar apoi le scoatem intr-o farfurie.

Separat taiem o rosie peste care presaram putin ulei de masline si sare.

Ca si gustare branza Halloumi la gratar este excelenta fiind foarte usor si rapid de preparat.

DSCN0699 (Copy)

DSCN0700 (Copy)

DSCN0701 (Copy)

DSCN0704 (Copy)

 

DSC_0202 (Copy)

Advertisements

Leave a comment

Filed under Retete fara carne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s