Gasca cu varza la cuptor – Reteta bunicii

Carnea de gasca este o bunatate de care am parte ocazional, spre norocul meu. Daca aveti rude sau prieteni la sat atunci nu ar trebui sa fie prea greu sa faceti rost de aceasta carne pentru a prepara o reteta simpla si delicioasa. Intotdeauna carnea de la tara va fi mult mai gustoasa decat cea din magazine, tocmai de aceea nu este nevoie de o reteta super complicata pentru a obtine un gust deosebit.

20141221_123513 (Copy)

Aveti nevoie de:

Carne de gasca: noi am folosit carnea de la o gasca intreaga de tara: pulpe, piept, aripi, etc. (mai putin organele interne)

O varza intreaga.

O cana de ulei,

200 ml bullion de rosii

10 rosii cherry.

condimente: sare, piper, marar.

Mod de preparare:

Incepem prin a fierbe carnea de gasca cam 30 – 40 de minute. Fara acest pas, carnea ar iesi destul de tare.

Separat radem marunt varza, o punem intr-o tava de cuptor impreuna cu ulei (de masline sau floarea soarelui), rosiile cherry taiate, sare si piper. Amestecam prin varza bucatile de carne fierte bine si introducem la cuptor la 180 de grade. Dupa jumatate de ora scoatem tava, adaugam bulionul si mararul tocat, amestecam bine toate ingredientele si introducem tava inapoi pentru inca 20-30 de minute. In functie de cum va place varza, puteti lasa tava mai mult sau mai putin la cuptor. Varza mai crocanta se face in mai putin timp, mai bine calita in mai mult timp.

La final mai presarati putin marar tocat, sare si piper dupa gust.

Pofta Buna!

20141221_115532 (Copy)

20141221_123307 (Copy)

20141221_123310 (Copy)

20141221_123427 (Copy)

20141221_123508 (Copy)

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Retete carne de gasca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s