Tocanita de porc cu cartofi

Una din mancarurile cu care fiecare dintre noi ne putem identifica este tocanita de porc cu cartofi. Fiecare are reteta proprie, fiecare are trucul propriu iar fiecare este mandru sa serveasca o farfurie plina din aceast preparat delicious. Este cu siguranta una din mancarurile de baza ale bunicilor si mamelor si de ce nu, a copiilor/nepotilor.

DSC_0740 (Copy)

Aveti nevoie de:

500 grame muschiulet de porc

1 – 1.5 kg cartofi albi

700 ml suc de rosii (daca gasiti luati suc cu bucati de rosii, nu pasta)

o ceapa

un ardei kapia,

un morcov

4 catei de usturoi

un pahar de vin

ulei de masline

condiment: sare, piper, boia iute, praf de ghimbir, cimbru, patrunjel (proaspat, tocat)

Mod de preparare:

Spalam bine carnea de porc si o taiem cubulete mici. Cartofii ii curatam si ii taiem in cubulete mai maricele.

Intr-o tigaie incingem putin ulei de masline si prajim cubuletele de porc pana cand devin rumenite bine.

Intr-o oala mai mare incingem ulei de masline si punem la calit ceapa tocata. Cand aceasta incepe sa se schimbe la culoare adaugam ardeiul kapia tocat marunt si morcovul ras. Adaugam dupa gust si restul condimentelor, mai putin patrunjelul si calim la foc mediu 4,5 minute.

Adaugam cubuletele de porc prajite in oala si amestecam 1,2 minute printre legume. Adaugam si cartofii, peste ei turnam vinul, sucul de rosii si apa pana cand aceasta acopera cartofii.

Asteptam sa dea in clocot apa si dam focul la mic, punem un capac si lasam la fiert asa cam o ora si jumatate sau pana cand sosul s-a redus. Din cand in cand mai amestecam continutul si punem capacul la loc.

In apropiere de finalul orei si jumatate, verificam cartofii sa fie bine fierti, aduagam un pumn generos de patrunjel tocat si tocanita de porc cu cartofi este gata.

Masa este gata, din cantitatea prezentata, mie mi-au iesit cam 5 portii.

Pofta Buna!

DSC_0703 (Copy)

DSC_0712 (Copy)

DSC_0713 (Copy)

DSC_0715 (Copy)

DSC_0718 (Copy)

DSC_0720 (Copy)

DSC_0727 (Copy)

DSC_0740 (Copy)

Advertisements

Leave a comment

Filed under Retete cu carne de porc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s