Lasagna, un deliciu italienesc in cativa pasi

Cui nu-i place Lasagna? Nu multi ar ridica mana la aceasta intrebare. Este una din mancarurile pe care le asociem cu Italia alaturi de paste sau pizza. Reteta nu este una dificila, sunt destul de multi pasi de urmat dar daca ne pregatim corespunzator, in 2 ore scoatem o tava generoasa din acest deliciu italienesc.

DSC_0795 (Copy)

Avem nevoie de:

Pentru sosul Ragu:

1 kg carne de vita tocata

1.5 litri de sos de rosii (cu bucati de rosii intregi)

1 ceapa mare sau 2,3 mai mici

un morcov mare ras

ulei de masline

un pahar mare de vin (eu am folosit unul rosu din provincie)

condimente: busuioc, oregano, cimbru, sare, piper, boia iute

Pentru sosul Béchamel:

500 ml lapte

2 linguri faina alba,

2 lingurite de unt

sare, piper,

Pentru montare:

foi de lasagna

300 grame mozzarella

100 grame parmesan

Mod de preparare:

1. Incepem prin a toca marunt ceapa si morcovul.

2. Intr-o oala maricica incingem ulei si punem la calit ceapa si morcovul rase, la foc mediu.

3. Cand ceapa incepe sa se inchida la culoare adaugam carnea tocata si o prajim bine bine.

4. Cand carnea este bine facuta adaugam sosul de rosii, vinul si daca mai este nevoie putina apa cat sa acopere carnea. Amestecam bine bine si dam focul mic cam o ora, o ora si jumatate amestecand din cand in cand.

5. Cat asteptam, intr-o craticioara incalzim laptele, topim in el untul si adaugam usurel amestecand continuu faina. Sosul Béchamel trebuie sa capete consistenta unei smantani. La final adaugam sare si piper si este gata.

6. Cand sosul capata o consistenta vascoasa si inchegata adaugam condimentele dupa gust si mai amestecam de cateva ori pana cand oprim focul. Sosul trebuie sa ramana putin lichid, nu trebuie sa capete o consistenta prea groasa.

7. Pregatim o tava de cuptor si asezam straturile in felul urmator:

a. Turnam putin sos Ragu pe fundul tavii.

b. Asezam deasupra stratului de sos de pe fund foile de lasagna tari (de aceea spuneam ca sosul trebuie sa ramana putin lichid)

c. Ungem cu putin sos Béchamel foile si turnam deasupra un strat de sos Ragu cu bucati de mozzarella maruntita si parmezan ras.

d. Repetam in ordinea aceasta (foi lasagna, béchamel, ragu, mozzarella, parmezan) pana cand terminam ori foile ori sosul (la cantitatile prezentate o cutie de foi este suficienta).

e. Trebuie sa preparam cantitatea astfel incat sa ramana un polonic de sos Ragu de pus la suprafata Lasagnei impreuna cu ceva sos Béchamel, o mana de mozzarella rasa si parmezan.

Introducem la cuptor cam o ora la 150 de grade pana cand mozzarella si parmezanul s-au topit si foile s-au fiert bine in sosul lasagnei.

Masa este gata, Pofta Buna!

DSC_0765 (Copy)

DSC_0768 (Copy)

DSC_0770 (Copy)

DSC_0771 (Copy)

DSC_0772 (Copy)

DSC_0775 (Copy)

DSC_0777 (Copy)

DSC_0778 (Copy)

DSC_0779 (Copy)

DSC_0785 (Copy)

DSC_0792 (Copy)

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Retete cu carne de vita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s