Penne al forno cu mozzarella si parmezan

Astazi va propun una din retetele mele italienesti preferate, penne al forno. Fata de o reteta normala de paste in sos de rosii aici adaugam un singur pas si anume 10 minute la cuptor.

DSCN0297 (Copy)

Aveti nevoie de:

  • 200 grame penne
  • 4,5 rosii mari sau o legatura mai mare de rosii cherry
  • 300 grame mozzarella rasa
  • 3,4 linguri parmezan ras
  • ulei de masline
  • condimente: sare, piper, cateva frunze de busuioc si cimbru

Mod de preparare:

Incepem prin a pune la fiert apa cu putina sare. Cand aceasta da in clocot punem pastele la fiert. Acestea vor fierbe exact cat scrie pe cutia lor, poate chiar 1 minut mai mult.

Separat intr-o tigaie incingem ulei de masline si calim o ceapa verde tocata. Rosiile impreuna cu frunzele de busuioc le pasam in blender cu putin ulei de masline, sare si piper. Cand ceapa este bine calita adaugam sosul de rosii si lasam la foc mediu pana cand acesta incepe sa capete o textura mai groasa.

Pastele le strecuram, nu le spalam si le turnam deasupra sosului unde le mai lasam 1, 2 minute. timp in care amestecam bine. Prin acest pas ne asiguram ca pastele vor fi bine patrunse de aroma sosului.

Pregatim o tava de cuptor, turnam putin ulei de masline la baza, jumatate din paste le asezam in tava, deasupra un strat de mozzarella maruntita si parmezan iar deasupra punem restul pastelor cu inca un strat de mozzarella, parmezan si cimbru din belsug.

Incingem cuptorul la 150 de grade si lasam tava inauntru pana cand mozzarella s-a topit si capata o culoare usor aramie. Dureaza cam 10, 15 munute.

Masa este servita, Pofta Buna!

DSCN0282 (Copy)

DSCN0283 (Copy)

DSCN0287 (Copy)

DSCN0284 (Copy)

DSCN0288 (Copy)

DSCN0289 (Copy)

DSCN0291 (Copy)

DSCN0292 (Copy)

DSCN0293 (Copy)

DSCN0294 (Copy)

DSCN0297 (Copy)

DSCN0299 (Copy)

One thought on “Penne al forno cu mozzarella si parmezan

Leave a comment